تولید نان بدون آرد در ایران
یکی پزشک مشاور تغذیه ایرانی از تولید آزمایشی نان سبوسدار بدون آرد برای اولین بار در ایران خبر داد و گفت: مصرف نانهای سنتی به دلیل بالا بودن کربو هیدرات باعث افزایش قندخون و چربی میشود.
دکتر سهیل سریزدی در گفتگو با مهر به تولید این نان سبوسدار اشاره کرد و گفت: نانهایی که هم اکنون مصرف میکنیم به دلیل این که نشاسته و کربوهیدرات بالایی دارند باعث میشود که قند خون بالا رفته و تبدیل به چربی و چاقی شود. برای مقابله با عارضه این قبیل نانها میبایست نوعی نان تهیه کنیم که نشاسته کمتری داشته باشد.
این پزشک مشاور تغذیه افزود: میزان سبوس در تولید این نان را با استفاده از سبوس گندم، برنج و جو بالا بردیم و به مرز 97 درصد سبوس رساندیم.
سریزدی با تاکید بر این که مصرف این نان باعث سیری زودرس شده و مانع از چاقی میشود، گفت: این نان سرشار از سبوس و فاقد آرد و نشاسته بوده و به راحتی قابل بلع و هضم در دستگاه گوارش است.
دبیر انجمن تغذیه شهر با اعلام این که نانهای سبوسدار موجود در بازار حداکثر 50 درصد سبوس دارند، افزود: وجود سبوس باعث میشود که جذب نشاسته به تاخیر بیافتد و مانع از بالا رفتن ناگهانی قند خون شود.
وی تاکید کرد: هرچه میزان سبوس و فیبر در نان بیشتر و مقدار آرد کمتر باشد ارزش غذایی آن بویژه برای افراد چاق و بیماران دیابتی بیشتر میشود.
سریزدی با اشاره به وجود 80 تا 120 کیلو کالری در این نان سبوسدار، افزود: مصرف این نان برای مبتلایان به چاقی، دیابت و کسانی که مبتلا به یبوست هستند، توصیه میشود.
وی با اعلام این که انجمن تغذیه شهر به دنبال اهداف تجاری نیست و تولید این نان به صورت آزمایشی انجام شده است ادامه داد: با مصرف یک کف دست از این نان، فرد به مدت چهار تا هشت ساعت احساس گرسنگی نخواهد کرد.
از عصر ایران
Comments
Post a Comment